Over ons

Het Drents kamerkoor is opgericht in 1968 en bestaat uit ervaren amateurzangers, afkomstig uit de hele provincie Drenthe. Sinds 1997 staat het koor onder de artistieke leiding van dirigent Dick Dijk. Het koor streeft naar een bezetting van 36 leden: 10 sopranen, 10 alten, 8 tenoren en 8 bassen.

Schermafbeelding 2015-08-26 om 12.58.12

Concerten
Het Drents Kamerkoor streeft in zijn programmering naar afwisseling tussen bekende en minder bekende klassieke en moderne muziek vanaf 1400 tot heden. Het uitgaan van een thema leidt soms tot ongewone en daardoor ook verfrissende combinaties. Het koor zingt veel a capella, maar regelmatig wordt ook een beroep gedaan op professionele ondersteuning door solisten en instrumentalisten. De concerten vinden plaats in kleine kerken in Drenthe, die een bijzondere cultuurhistorische waarde vertegenwoordigen. Deze ambiance draagt bij aan de muzikale ervaring. Het koor verzorgt elk jaar twee concertseries. Daarnaast geeft het koor concerten op verzoek, bijvoorbeeld in de serie van een Culturele Commissie, bij herdenkingen of evenementen. In bijzondere gevallen zingt het koor op andere locaties zoals in een museum of een concertzaal.

Ambitie
Het Drents Kamerkoor is het aan zijn naam verplicht om een bijzonder koor in Drenthe te zijn. Daar wordt op verschillende manieren aan gewerkt. Het koor stelt geïnspireerd en creatief programma’s samen. Door de bijzondere aandacht voor stemvorming en zangtechniek werkt het koor permanent aan kwaliteit. Op gezette tijden worden individuele stemtesten gehouden.

Meezingen bij het Drents Kamerkoor? >